RIJSWIJK - Voorzitter Jorien van den Herik is "in principe"niet van plan mee te werken aan een tussentijdse transfer vanmiddenvelder Paul Bosvelt. Dat zei de preses woensdagavond in eeninterview met Studio Sport. Van den Herik reageert daarin op deonrust binnen de club na het vertrek van Pierre van Hooydonk bij deRotterdammers.

Er circuleerden geruchten dat Bosvelt zou hebben aangedrongen opeen tussentijds vertrek en dat Feyenoord daar aan mee zou willenwerken. Van den Herik ontzenuwde dat laatste. "Als ik één spelerwaardeer, is dat Paul Bosvelt. Ik weet dat ie ook op leeftijd raakten ik zal ooit met pijn in mijn hart afscheid van hem nemen, maarik vind niet dat Paul weg moet gaan."

Bosvelt leverde afgelopen week zijn aanvoerdersband in. Demiddenvelder zou het niet eens zijn met het beleid van Feyenoord.Van den Herik gaat ervan uit dat de middenvelder niet op kortetermijn vertrekt. "In het voetbal is echter niets zeker. Inprincipe zal ik er geen medewerking aan verlenen."

Kwaad

Over de kwestie Van Hooijdonk maakte de voorzitter van deRotterdamse club zich nog steeds kwaad. "Ik kan me niet aan deindruk onttrekken dat het altijd zijn bedoeling is geweest maartwee jaar voor Feyenoord te voetballen. Toen wij de optie wildenlichten in januari, februari wilde hij dat niet."

Feyenoord had een optie voor een derde contractjaar, maarbetaalde de spits in de eerste twee seizoen al tachtig procent vanhet totaal overeengekomen bedrag (vijftien miljoen euro). "Inplaats van 10 miljoen hadden we al twaalf betaald. Hij moest voorhet overige nog voetballen. Ik heb er begrip voor dat eenvoetballer er aan het einde van zijn carrière nog alles wiluithalen, maar voor de club is het niet het einde van hetbestaan", legde Van den Herik de situatie van Feyenoord uit.

Van den Herik heeft het idee dat als de ploeg de ChampionsLeague had gehaald, er nog wel te praten was geweest met VanHooijdonk over een langer verblijf. "Met die inkomsten waren we inelk geval in gesprek met elkaar geraakt."

Van Hooijdonk nam afgelopen week via een advertentie in eenkrant afscheid van het legioen. Hij verwacht niet dat er nog eenofficieel afscheid zal komen.