EINDHOVEN - Eerder dan gepland heeft Paul Haarhuis begin dezemaand een operatie aan de gekwetste schouder ondergaan. Dedubbelspecialist kreeg ook in het dagelijks leven te veel last vande problemen met het gewricht. De Brabander koos daarom voor eensnelle ingreep. Het herstel zal naar verwachting zes maanden inbeslag nemen.

Haarhuis houdt na de ingreep nu ook weer de optie open om nogéén keer zijn opwachting in de Daviscup te maken. Als Nederland inseptember via het promotie-degradatieduel met India in dewereldgroep blijft, zou Haarhuis zich volgend jaar beschikbaarkunnen stellen. "Ik wil de mogelijkheid open houden", aldusHaarhuis. "De manier waarop ik nu in Wimbledon afscheid hebgenomen, is mij niet bepaald goed bevallen. Het zou heel mooi zijnals ik het bij de Daviscup over zou kunnen doen. Maar hetbelangrijkste is nu eerst dat de schouder goed komt."

Haarhuis had al lange tijd last van de schouder, maar deklachten verergerden tijdens Roland Garros. In de dubbelfinale konhij aan de zijde van de Rus Jevgeni Kafelnikov nauwelijks nogserveren. Hij liet zichzelf nog wel oplappen voor Wimbledon, maarmoest in Londen voortijdig de strijd staken. Wegens de veleverplichtingen en zijn eigen toernooi Alex Tennis Classics wildehij een operatie aanvankelijk uitstellen, maar dat liet de schouderniet meer toe.

"Ik zou het liefst op mijn eigen toernooi willen spelen, maarde kans is heel klein. Misschien kan ik in de demonstratiepartijmet Eltingh, Krajicek en Siemerink nog wel meedoen zonder serveren.Maar het zou niet slim zijn iets te forceren."