SEVILLA - Ruud van Nistelrooij heeft eens te meer zijn enorme waarde voor Real Madrid bewezen. De Nederlandse aanvalsleider van de Spaanse kampioen voorkwam zaterdagavond puntenverlies in Sevilla tegen Real Betis. 'Van the Man' maakte in de laatste minuut de winnende treffer: 1-2.

De Madrilenen waren voor rust op voorsprong gekomen door een treffer van de Argentijnse verdediger Gabriel Heinze. De Spaanse international Sergio Garcia herstelde het evenwicht na rust. Hij miste een strafschop maar had in de herkansing wel succes.

Marcelo maakte de daaraan voorafgaande overtreding op Damia. Die kwam de Braziliaan ook nog op een rode kaart te staan.

Van der Vaart

Met tien man lukte het uiteindelijk ook, al haalde Garcia (2x geel) het einde evenmin. Bij Real Madrid speelden behalve Van Nistelrooij ook Arjen Robben en Rafael van der Vaart de hele wedstrijd. Royston Drenthe viel in.

Real heeft na vijf wedstrijden twaalf punten. Valencia en Villarreal blijven 'De Koninklijke' voor op de ranglijst. Beide koplopers wonnen en staan op dertien punten. Valencia versloeg Deportivo la Coruna zondag met 4-2. David Villa scoorde twee keer voor de thuisclub. De overige treffers kwamen op naam van Juan Mata en Joaquin. Villarreal was dankzij een doelpunt van Giuseppe Rossi met 1-0 te sterk voor het nog puntloze Sporting Gijon.

Ongeregeldheden

De derby Espanyol - FC Barcelona (1-2) werd zaterdagavond na ruim een uur enige tijd onderbroken wegens ongeregeldheden op de tribune. Er kwam onder meer een vuurpijl in een supportersvak terecht. Scheidsrechter Medina Cantalejo besloot daarop de wedstrijd even te staken en de spelers naar de catacomben te dirigeren.

Het oponthoud duurde ongeveer tien minuten. Op dat moment leidde Espanyol al geruime tijd met 1-0 door een doelpunt van Coro in de 20e minuut. De thuisclub moest die voorsprong de gehele tweede helft verdedigen met tien man. De Braziliaan Nenê kreeg rood. Pas in de slotfase profiteerde Thierry Henry van het personele overwicht en maakte gelijk. Lionel Messi bezorgde Barça uiteindelijk de zege. De Argentijn benutte ver in blessuretijd een strafschop. Barcelona heeft nu tien punten.