DEN HAAG - Robert Zwinkels, de doelman van ADO Den Haag, en Michel Vorm, zijn collega van FC Utrecht, hebben zondagmiddag hun club in de onderlinge confrontatie aan een punt geholpen. Ze waren de enige uitblinkers in een matige wedstrijd: 0-0.

Heracles Almelo is op de vierde speeldag van de eredivisie ongeslagen gebleven. De uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen eindigde in 1-1. In de 74e minuut maakte invaller Joël Tshibamba 1-0.

In de 89e minuut zorgde invaller Everton voor de gelijkmaker. NEC speelde het laatste kwartier met tien man door een rode kaart voor Tshibamba, die twee keer geel kreeg.

Sparta

Sparta en Roda JC wachten deze competitie nog steeds op hun eerste zege. Beide ploegen konden daar zondag op het Kasteel geen verandering in brengen; het onderlinge duel eindigde in 2-2.

Sparta kwam voor rust op 1-0 door Rydell Poepon. Meteen na de pauze kwam Roda JC langszij door Boldiszar Bodor. Joshua John maakte de 2-1 voor de thuisploeg en invaller Sekou Cissé verzorgde namens de bezoekers de 2-2.