ENSCHEDE - FC Twente heeft zaterdagavond zijn tweede opeenvolgende zege in de competitie geboekt, de eerste in het vernieuwde stadion. In Enschede werd De Graafschap verslagen, 3-0.

Blaise N'Kufo opende voor rust de score. De Zwitser profiteerde van een blunder van Erik Heijblok, de doelman van De Graafschap. Na de hervatting maakten Romano Denneboom en Stijn Huysegems er 2-0 en 3-0 van.

Na vier duels is FC Twente nog zonder nederlaag.

Heerenveen

NAC Breda had zaterdag slechts één helft nodig om SC Heerenveen een pak rammel te geven (4-2). Bij rust waren de Friezen al gedeklasseerd: 4-1.

Vijf dagen voor de return in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Vitoria Setubal (eerste wedstrijd 1-1) onderging Heerenveen in de eerste 45 minuten een afstraffing die vooral de defensie zich mocht aanrekenen. Met onzekere verdedigers en een zwakke doelman (Brian Vandenbussche) viel voor de formatie van trainer Trond Sollied weinig eer te behalen in Breda.

NAC, waarvoor aanvoerder Rob Penders zijn 250e officiële wedstrijd speelde, liet na rust toe dat Heerenveen de overhand kreeg. Dat leverde na een uur een strafschop op. Verdediger Csaba Fehér maakte hands, Danijel Pranjic maakte vanaf elf meter zijn vijfde van deze competitie.