Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Ritsma aan de slag als teammanager bobsleebond

ARNHEM - Rintje Ritsma is in elk geval tot en met de Winterspelen in Vancouver (2010) de teammanager van het Nederlands bobslee- en skeletonteam, dat komend seizoen is ondergebracht in Team NL. De 38-jarige Fries, die woensdag zijn einde als langebaanschaatser bekendmaakte, werd zaterdag op sportcentrum Papendal gepresenteerd door de Bob- en Slee Bond Nederland (BSBN).
Door ANP

Ritsma gaat vooral het commerciële traject van de bond en atleten begeleiden. Daarnaast moet de voormalig wereld- en Europees kampioen allround het topsportgebeuren meer inhoud geven.

"Deze bond is zo klein, dat er in korte tijd veel veranderd kan worden. Voor komend seizoen ligt er een mooi fundament", stelde de Fries vast.

Eurotech

Ritsma doelde daarmee op de komst van het bedrijf Eurotech, 'system supplier' voor de metaalverwerkende industrie en de machine- en apparatenbouw. Eurotech was al zeer actief in de autosport. Het bedrijf gaat, in samenwerking met InnoSportNL, de komende jaren werken aan materiaal dat internationaal kan concurreren.

De bobbers en skeletonners krijgen komend seizoen onder meer ondersteuning van een heuse wedstrijdtruck en begeleiders van Eurotech. "Daarmee zetten we een trend in de bobwereld", grijnsde Ritsma.

Aanbevolen artikelen