VARESE - De Italiaanse wielrenner Paolo Bettini rijdt zondag op de wereldkampioenschappen in Varese zijn laatste wegrace. De 34-jarige renner van Quick-Step kondigde zaterdag zijn afscheid aan.

"Ik had de afgelopen maanden een hoop dingen om over na te denken en dit besluit is langzamerhand gegroeid", zei een geëmotioneerde Bettini in Varese. De regerend wereldkampioen op de weg kreeg onlangs te horen dat Quick-Step hem geen contractverlenging gunde.

Nagedacht

"Ik hoop dat stoppen een goed besluit is", vervolgde de Italiaan. "Ik heb er de afgelopen dagen veel over nagedacht en ik heb geen argumenten kunnen verzinnen om het niet te doen."

Bettini won de WK wegrace twee keer op rij en behoort zondag ook weer tot de favorieten. Vorige maand verloor hij zijn olympische titel aan de Spanjaard Samuel Sanchez. Bettini is een van de meest succesvolle renners van de afgelopen jaren. Hij won een groot aantal klassiekers en etappes in de grote rondes.

"Het wielrennen heeft me veel gegeven en ik denk dat ik ook wel wat teruggegeven heb. Ik heb geen spijt. Ik ben hier voor een laatste toegift. Met de wil en vastberadenheid om nog een keer de wereldtitel te veroveren", sloot Bettini zijn betoog af.