SINGAPORE - Felipe Massa start zondag op pole positie in de GP van Singapore, de allereerste nachtrace in de geschiedenis van de F1. De Ferrari-rijder deelt de eerste startrij met titelconcurrent Lewis Hamilton. Wereldkampioen Kimi Räikkönen start als derde.

Ex-wereldkampioen Fernando Alonso was na zijn verbazende prestaties in de oefenritten de favoriet voor de pole politie in Singapore. De Spanjaard kreeg helaas al in het tweede deel van de kwalificatie met pech af te rekenen. Alonso kon dus niet meestrijden om de eerste startplaats.

Ook WK-leider Lewis Hamilton haalde het laatste deel van de kwalificatie bijna niet. De Brit wist zich maar net bij de snelste tien te plaatsen, maar daar was in het laatste deel niks meer van te merken. Hamilton toonde zich daarin net iets sneller dan wereldkampioen Räikönen, maar had uiteindelijk geen schijn van kans tegen Felipe Massa.

De Braziliaan reed een fenomenale ronde in zijn Ferrari. Met zijn 1:44.801 was Massa meer dan een halve seconde sneller dan Hamilton en Räikkönen. Robert Kubica werd vierde.