VARESE - Een groep van zo'n twintig Italiaanse politieagenten heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in het hotel waar de Luxemburgse deelnemers aan het WK wielrennen in het Italiaanse Varese verblijven.

Dat hebben ooggetuigen verklaard.

Fuentes

Voorlopig is het niet duidelijk of de inval iets te maken heeft met banden die de renner Frank Schleck zou hebben gehad met de beruchte Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Daarover publiceerde zaterdag de Duitse krant Süddeutsche Zeitung met als bewijsmateriaal een overboeking van de renner uit 2006 van een bedrag van 6991 euro aan Fuentes.

Schleck

Schleck zou inmiddels ook opgeroepen zijn door de antidopinginstantie van zijn land om tekst en uitleg te geven.

Frank, de oudste van de broers Schleck, ontkende vrijdagavond elke betrokkenheid: "Ik heb niets illegaals gedaan, ik heb me nooit ingelaten met doping."

Fuentes

De affaire-Fuentes zette in het voorjaar van 2006 de wielerwereld op zijn kop en leidde onder andere tot het einde van de carrière van de Duitse oud-tourwinnaar Jan Ullrich en de schorsing van de Italiaan Ivan Basso.

Schleck is al eerder in verband gebracht met Fuentes, specialist in bloeddoping. Op een van de bloedzakken die destijds door de Spaanse politie waren aangetroffen, zou de naam 'vriend van Birillo' slaan op de Luxemburgse renner. Het bloed van Basso was gemerkt als Birillo, de naam van de hond van de Italiaan.