MUNCHEN - Middenvelder Mark van Bommel keert zaterdag terug in het basisteam van Bayern München. Ook fungeert de Nederlandse international in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 weer als aanvoerder van de Duitse topclub.

"Hij heeft ons volste vertrouwen", benadrukte trainer-coach Jürgen Klinsmann vrijdag.

Van Bommel was afgelopen woensdag wisselspeler tijdens het bekerduel met FC Nürnberg (2-0). Het was al de tweede keer dit seizoen dat hij op last van Klinsmann toekeek. "Van een verlies aan autoriteit als aanvoerder is geen sprake", oordeelde Klinsmann.

"Het is een doodnormale reservebeurt in een lang en zwaar seizoen. Of het nu Mark is of een ander, de spelers zullen eraan moeten wennen dat ze af en toe een rustpauze krijgen."

Altintop

Bayern München kan mogelijk pas na de winterstop weer beschikken over Hamit Altintop. De 25-jarige Turkse international is opnieuw geopereerd aan de rechtervoet en zal wekenlang moeten revalideren.

Zes maanden geleden brak de middenvelder een middenvoetsbeentje, eind augustus kreeg hij opnieuw last. Dat maakte volgens trainer Jürgen Klinsmann een correctieve ingreep noodzakelijk.