TIROL - Voor Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen slecht begonnen. Dinsdag verloren de Rotterdammers in het Oostenrijkse Tirol ook het tweede duel om de Alpen Cup. Tegen FC Nürnberg, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, werd het 2-0. Door die uitslag eindigde Feyenoord op de laatste plaats in het toernooi. Een dag eerder bleek Hannover '96 met 1-0 al te sterk voor het elftal van Bert van Marwijk.

Feyenoord speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als in het eerste duel. Alleen de Belgische aanvaller Thomas Buffel speelde op de positie van Johan Elmander. De jonge Mels van Driel kreeg opnieuw de voorkeur als linksachter.

De Braziliaanse aankoop Jean, de beoogde nieuwe linksback van Feyenoord, viel in de tweede helft in. Ook de van RKC Waalwijk overgekomen centrale verdediger Peter van den Berg kreeg in Oostenrijk zijn eerste speelminuten.

Feyenoord had tegen Nürnberg de gehele wedstrijd een overwicht, maar wist dat veldvoordeel niet in de score uit te drukken. Vlak voor de rust werd het door een doelpunt van Nikl 1-0. Na rust verdubbelde Krzynovek de score: 2-0.