AMSTERDAM - Novak Djokovic heeft donderdag de kwartfinale van het tennistoernooi van Bangkok bereikt. De nummer een van de plaatsingslijst rekende met 6-1, 6-3 af met de Duitse qualifier Simon Stadler.

De Serviër neemt het in de strijd voor een plaats in de halve finale op tegen Robin Söderling, die Teimuraz Gabashvili met dezelfde cijfers klopte.

Djokovic maakte indruk in de eerste set en had slechts 22 minuten nodig om die met 6-1 binnen te halen. In het tweede bedrijf kwam de Duitser nog wel met 2-0 voor, maar zag de Serviër zes van de laatste zeven games winnen.

"In de tweede set was het lastiger, omdat ik worstelde met mijn service", luidde het commentaar van de nummer drie van de wereld.

Mahut

Ook Nicolas Mahut en Tomas Berdych bereikten de laatste acht in de Thaise hoofdstad. De Fransman zorgde met fraai serve-and-volleyspel voor een verrassing door de als vijfde geplaatste Jarkko Nieminen met 6-4, 3-6, 6-3 uit te schakelen. Berdych, als derde geplaatst, rekende met 7-5, 6-1 af met de Italiaan Simone Bolelli.