AMSTERDAM - Wesley Sneijder heeft donderdag de groepstraining bij Real Madrid hervat. De terugkeer van de 24-jarige middenvelder werd oorspronkelijk pas in november verwacht.

De spelverdeler raakte op 3 augustus geblesseerd aan zijn linkerknie in een vriendschappelijk duel met Arsenal. Sneijder maakte dit seizoen nog geen officiële speelminuten voor de Koninklijke.

In een duel om de bal kwam Arsenal-middenvelder Abou Diaby onbesuisd in, waardoor Sneijder zijn linkerknie verdraaide. Er werd gevreesd voor een kruisbandblessure, maar de schade bleef beperkt tot een gescheurde knieband.

Veldtraining

De 48-voudig international hervatte begin deze maand al de veldtraining bij de Spaanse landskampioen.

Sneijder benadrukte toen zich nog niet rijk te rekenen en het herstel van dag tot dag te bekijken. Volgens sportkrant Marca zou hij op 5 oktober in het duel met Espanyol weer van de partij kunnen zijn.

Sevilla

Naar het zich laat aanzien kan hij zelfs al een wedstrijd eerder zijn opwachting maken. Real speelt op 28 september uit bij Betis Sevilla en op 30 september het Champions League-duel tegen Zenit St Petersburg.

Sneijder miste door de blessure het WK-kwalificatieduel met Macedonië. Ook voor de komende kwalificatiewedstrijden, op 11 en 15 oktober tegen respectievelijk IJsland en Noorwegen, zit de spelmaker niet bij de voorlopige selectie van bondscoach Bert van Marwijk.

Training Real Madrid