KAAPSTAD - De 25-jarige Nederlandse cricketer Maurits van Nierop is woensdag dood aangetroffen op straat in Kaapstad, de Zuid-Afrikaanse stad waar hij woonde, werkte en speelde bij de club Claremont.

De Nederlandse cricketbond KNCB reageerde donderdag geschokt. Het was donderdag nog onduidelijk hoe Van Nierop om het leven is gekomen. Er is weinig meer bekend over de omstandigheden dan dat een beveilingsbeamte hem in de vroege woensdagmorgen dood aantrof. Van Nierop was die avond en nacht uitgeweest in Kaapstad.

"Een groot verlies voor de Nederlandse cricketwereld, maar natuurlijk bovenal voor zijn familie", aldus voorzitter Marc Asselbergs op de site van de KNCB.

Nederlands elftal

De zoon van bondsbestuurder Albert van Nierop was onlangs geselecteerd voor de selectie van het Nederlands elftal, dat zich deze winter zal voorbereiden op het seizoen 2009. Slagman Van Nierop doorliep diverse nationale jeugdelftallen en debuteerde voor Oranje in 2004 tegen Ierland in de Intercontinental Cup. Hij verliet in 2006 de Amsterdamse hoofdklasser VRA om in Zuid-Afrika te gaan cricketen.