TIROL - Feyenoord heeft maandag het eerste duel om de AlpenCup verloren. De Rotterdammers gingen in Tirol met 1-0 onderuittegen Hannover '96.

De Duitse ploeg kwam halverwege de eerste helft door eendoelpunt van Julian de Guzman op voorsprong. De Canadees verrastedoelman Edwin Zoetebier vanaf 25 meter met een prachtig schot in dekorte hoek.

Aan Rotterdamse zijde speelde de jonge Mels van Driel alslinksback. Feyenoord contracteerde maandag het Braziliaanse talentCarlos Dondé Jean, de beoogde nieuwe linksachter. 'Jean' is echternog niet aan de selectie toegevoegd, waardoor Van Driel bij gebrekaan linkerverdedigers zijn plaats mocht invullen.

Opvolging

Patrick Paauwe was in de eerste wedstrijd om de Alpen Cupopnieuw aanvoerder, al mag daar volgens trainer Bert van Marwijknog geen conclusie uit getrokken worden. De coach heeft nog nietdefinitief beslist wie Paul Bosvelt als captain mag opvolgen.Zoetebier kreeg dinsdag de voorkeur als keeper, maar Van Marwijkheeft al laten doorschemeren dat Patrick Lodewijks dinsdag tegen FCNürnberg onder de lat staat.

In de tweede helft debuteerde Danko Lazovic. De 20-jarigeaanvaller uit Servië-Montenegro maakte een gedreven indruk en waseen aantal keren dicht bij een doelpunt. Hij verving JohanElmander. De Zweed maakte na een huurperiode in eigen land zijnrentree in Oostenrijk.

Frank de Boer kwam in het alpenland nog niet aan voetballen toe.Zijn nieuwe club Galatasaray plaatste zich door een 1-0-zege op FCNürnberg voor de finale van de Alpen Cup, maar moest het nogstellen zonder de aanvoerder van het Nederlands elftal. De Boerheeft een trainingsachterstand. Hij zal dinsdag in de eindstrijdook nog niet in actie komen.