BARCELONA - Patrick Kluivert wil bij FC Barcelona blijven.Vertegenwoordigers van de Nederlandse voetbalinternational voerdenmaandag met de Catalaanse club onderhandelingen over zijn toekomst.Na afloop liet Kluivert, op de site van Barça, weten dat hij eenvertrek niet ziet zitten. Zijn korte commentaar: "Ik wilblijven."

Kluivert steggelt al weken met de club over zijn contract.Barcelona wil zijn salaris, naar verluidt zeven miljoen euro,verlagen. De club wil dat de aanvaller eenderde inlevert. Als hijdat niet doet, mag de spits voor 1,8 miljoen euro weg.

Na de onderhandelingen van maandag liet zowel zijn zaakwaarnemerals Kluivert zich positief uit over een langer verblijf bij de clubvan trainer Frank Rijkaard. De club heeft de spitscontractverlenging aangeboden. Dat contract geldt dan wel volgensnieuwe, door het bestuur van Barcelona geformuleerde criteria.

Mocht Kluivert daar alsnog niet mee akkoord gaan, heeft hij eenafkoopsom van slechts 1,8 miljoen euro. In dat geval lijkt eenvertrek onvermijdelijk.