PERTH - Het Spaanse tennisteam heeft in Perth de Hopman Cup gewonnen. Tommy Robredo en Arantxa Sanchez-Vicario versloegen in de finale de Amerikaanse ploeg, bestaande uit Monica Seles en Jan-Michael Gambill (2-1).

Sanchez-Vicario is de eerste tennisster die het traditionele landenevenement twee keer heeft gewonnen. Ze was al in 1990 de beste met haar broer Emilio.

Robredo

Sanchez heeft deze keer de prijs te danken aan de pas 19-jarige Robredo. Die maakte haar verlies tegen Seles (6-1 7-6) goed in zijn enkelpartij tegen Gambill (6-3 2-6 7-6). Samen haalden ze vervolgens de winst binnen in het gemengd dubbelspel (6-4 6-2).

Seles

Ook Seles had de Hopman Cup voor de tweede keer kunnen winnen. Aan de zijde van Goran Prpic nam ze in 1991 de beker in ontvangst. De 28-jarige Seles speelde superieur tegen haar twee jaar oudere vriendin Sanchez, tegen wie ze een positieve balans van 19-3 had staan. Sanchez vocht zich zoals altijd terug, maar kwam in de tiebreak van de tweede set net tekort.

Heroïsch

Robredo maakte de Spaanse achterstand in Burswood Dome goed in een heroïsche partij tegen Gambill. Hij werkte twee matchpoints weg bij 5-3 in de derde set. Gambill maakte op zijn tweede wedstrijdpunt een dubbele fout. Mentaal gebroken gaf hij met Seles ook het gemengd dubbel weg. "Vandaag was het gewoon onze dag", verklaarde Sanchez het gelukkige einde. "Ik moet Tommy bedanken. Ik weet dat hij nog een lange carrière tegemoet gaat." Sanchez en Robredo incasseerden .000 euro en een met diamanten ingelegde tennisbal.