EINDHOVEN - Harry van Raaij, voorzitter van PSV, heeft vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie flink uitgehaald naar de KNVB. De voetbalbond heeft het afgelopen jaar veel missers begaan in de ogen van de preses.

Van Raaij: "Met de Euroleague zijn we afgegaan door de zijdeur bij de UEFA. Toen daarna het speeltje van de KNVB, het Nederlands elftal, zich niet voor het WK kwalificeerde en onze vertegenwoordigers door de FIFA en UEFA naar het tweede plan werden verbannen, was Leiden in last. Na het debacle in Ierland wordt geschreeuwd om analyses en evaluaties. De vraag is of diegenen die erom vragen, zelf niet nagelaten hebben bestuurlijk te reageren op ontwikkelingen."

Van Raaij somde op: "We steunden op de jeugdontwikkeling die superieur was, maar het was al lang duidelijk dat het buitenland op onze aanpak had gereageerd. Op de consequenties van het Bosman-arrest en de Europese eenwording is geen beleid gevoerd met als gevolg vertrek van topspelers naar het buitenland en uitholling van onze competitie. We mogen niet denken dat dit probleem zich vanzelf oplost. Ook mag de concurrentie niet onderschat worden van hoogwaardige buitenlandse leagues. De Nederlandse competitie moet achter de decoder (Canal+) concurreren met buitenlandse topwedstrijden op het open Nederlandse net die continu doorgaan, ook tijdens onze winterstop."