ROTTERDAM - Het afscheid van Pierre van Hooijdonk van Feyenoord is ronduit grimmig. Voorzitter Jorien van den Herik van de Rotterdamse eredivisionist is boos op de spits die vorige week een tweejarig contract tekende bij de Turkse club Fenerbahce. "Ik word langzamerhand erg boos over de leugens en het gestook van Pierre", zo haalt Van den Herik uit in een verklaring op de website van Feyenoord.

De preses en de spits hebben beiden een andere waarheid over de wijze waarop club en speler uit elkaar zijn gegaan. Volgens Van Hooijdonk was er bij Feyenoord geen toekomst meer voor hem en is er nooit onderhandeld over een verbeterd contract.

Transfervrij

"De kernwaarheid is dat hij in eerste instantie transfervrij weg wilde, dus miljoenen wilde verdienen over de rug van Feyenoord", stelt Van den Herik. "Dat heb ik geweigerd. Hij stond bij ons onder contract. Als hij weg wilde, had Feyenoord recht op een transfersom die wij zouden bepalen."

Volgens Van den Herik had Van Hooijdonk in de eerste twee seizoenen al 80 procent gekregen van het salaris van zijn driejarige contract (6,8 miljoen euro in totaal). "Wij hebben nooit over de hoogte van zijn miljoenensalaris gesproken", aldus Van den Herik, "maar nu dwingt hij ons ertoe."

Voet bij stuk

De voorzitter vindt dat Feyenoord gewoon voet bij stuk heeft gehouden voor wat betreft het oorspronkelijke contract, dat erin voorzag dat de speler in het derde jaar nog de helft zou verdienen van wat hij in de eerste twee jaren opstreek.

"Pierre is een club tegengekomen die zich houdt aan gemaakte afspraken en nu niet zwicht voor stokerij en leugens, die op het laatst ten koste gingen van de sfeer in de groep en van invloed waren op de verhoudingen."

Van Hooijdonk heeft steeds gezegd dat hij graag bij Feyenoord had willen blijven, maar dat de clubleiding hem niet tegemoet wilde komen in zijn voorstel voor een nieuw tweejarig contract. De spits wilde daarbij in een van die twee jaren evenveel verdienen als in de eerste twee seizoenen. Voor het andere jaar wilde hij akkoord gaan met de eerder overeengekomen salarishalvering.