AMSTERDAM - Het Europese avontuurtje van Willem II is alweer voorbij. De Tilburgers verloren zaterdagavond de return van de tweede ronde in de Intertoto tegen FC Wil met 3-1. Daardoor speelt de Zwitserse nummer acht van vorig seizoen in de derde ronde van het toernooi waar tickets voor de UEFA-beker zijn te verdienen tegen het Franse Nantes.

Willem II, dat het thuisduel nog had gewonnen (2-1), keek al na vier minuten tegen een achterstand aan. Lustrinelli liet doelman De Vlieger kansloos. Op aangeven van nieuwkomer Van den Eede maakte Caluwé in de 61e minuut nog gelijk. Opnieuw Lustrinelli en Romano stelden de zege voor de Zwitsers veilig.

Heerenveen

Heerenveen, dat rechtstreeks voor de derde ronde was geplaatst, moet het in de derde ronde van het Intertoto-toernooi opnemen tegen Lierse SK. De Belgen wonnen zaterdag voor eigen publiek van Sloboda Tuzla uit Bosnië met 5-1. Lierse verloor vorige week de uitwedstrijd met 0-1. Heerenveen begint zaterdag 19 juli met een thuisduel. De return volgt een week later in Lierse.