AMSTERDAM - Frank de Boer vertrekt naar Galatasaray. De -jarige aanvoerder van het Nederlands elftal heeft overeenstemming over een tweejarig contract bereikt. De transfervrije verdediger kreeg bij Barcelona geen nieuwe verbintenis aangeboden. Hij heeft vrijdag in Amsterdam de overeenkomst met de Turkse club gesigneerd.

De Boer verkoos de nummer twee van de Turkse competitie boven Al Ryaan. De steenrijke club uit het oliestaatje Qatar wilde het salaris van de Nederlander bij Galatasaray verdubbelen. Na het vertrek van Cristian Chivu werd De Boer ook met Ajax in verband gebracht. De verdediger sprak woensdagavond tijdens een etentje met Ronald Koeman. Directeur Arie van Eijden verklaarde echter dat de komst van De Boer geen prioriteit had.

Escudé

De Amsterdammers willen graag Julien Escudé van Stade Rennes overnemen. De Fransman wil wel naar de nummer twee van de Nederlandse competitie komen. Ajax heeft echter nog geen akkoord met de Franse club bereikt. De Amsterdammers hebben goede hoop dat ze de onderhandelingen snel kunnen afronden.

De Boer wordt maandag in Oostenrijk gepresenteerd. Galatasaray, dat net als Ajax in de derde voorronde van de Champions League uitkomt, is een van de deelnemers aan de Alpen Cup. Feyenoord is eveneens actief op het toernooi in Innsbruck. Frank de Boer is met zijn nieuwe club begin augustus te gast in Amsterdam. Galatasaray is namelijk net als Liverpool en Internazionale, de nieuwe club van Andy van der Meyde, op het Ajax-toernooi actief.