ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt geen aandelen van het noodlijdende stadion Gelredome. Dat heeft een gemeentewoordvoerder vrijdag gezegd. De gemeenteraad stemde donderdagavond al tegen de overname van aandelen door de gemeente. De raad wil dat de gemeente het stadion en de omliggende grond koopt.

Overname van stadion Gelredome is onderdeel van een gemeentelijk reddingsplan voor zowel het stadion als voetbalclub Vitesse. De directie van Gelredome wil het stadion echter niet zonder meer aan de gemeente verkopen. In plaats daarvan bood de directie onlangs alle aandelen aan bij de gemeente Arnhem. De verantwoordelijkheid voor de exploitatie van het stadion zou op die manier bij de gemeente komen te liggen.

Onduidelijkheid

De gemeenteraad is echter van oordeel dat aankoop van aandelen een hoop onduidelijkheid en financiële risico's met zich meebrengt. Het college van burgemeester en wethouders gaat nu kijken naar manieren om het stadion alsnog te kopen. In het gemeentelijk reddingsplan is 24 miljoen euro uitgetrokken voor aankoop van het stadion.

Volgens stadiondirecteur P. van Sliedrecht wil Gelredome meewerken aan de verkoop van het stadion aan de gemeente, op voorwaarde dat er een beter onderbouwd reddingsplan komt. "Het plan dat nu op tafel ligt, is gebaseerd op loze cijfers. Eigenlijk is er niet eens sprake van een plan", aldus Van Sliedrecht.