ROTTERDAM - Paul Bosvelt is niet langer aanvoerder van Feyenoord. Het boegbeeld van de Rotterdamse club heeft donderdag zijn aanvoerdersband ingeleverd. Hij is ontevreden over de huidige situatie bij de club. Engelse en Spaanse clubs hebben inmiddels hun interesse voor de middenvelder getoond.

Trainer Bert van Marwijk komt de actie van Bosvelt niet slecht uit. "Ik speelde al langer met de gedachte om een nieuwe aanvoerder aan te stellen. Eind vorig seizoen kwam die gedachte voor de eerste keer bij me op. Er moet een frisse wind door de club waaien en daar hoort ook een nieuwe aanvoerder bij", aldus de coach.

Van Hooijdonk

Feyenoord maakt een rommelige eerste week van het nieuwe seizoen door. Op de eerste training had Bert van Marwijk slechts tien veldspelers en drie keepers tot zijn beschikking. Ook de verwachte transfer van Pierre van Hooijdonk verstoorde de rust. De aanvaller heeft inmiddels persoonlijk overeenstemming bereikt over een tweejarige verbintenis met Fenerbahce. Hij wacht echter nog op een bankgarantie van de Turkse club.

Tekort

Feyenoord heeft verder een tekort aan verdedigers, zeker nu Kees van Wonderen waarschijnlijk de hele voorbereiding mist door een blessure. De Rotterdammers onderhandelen inmiddels met een buitenlandse linksback. Bovendien hebben zij de hoop op de komst van Peter van den Berg van RKC Waalwijk nog niet opgegeven.

De Brabanders willen Said Boutahar, Steve Olfers en geld voor de robuuste verdediger. Eventueel neemt de club ook genoegen met een derde voetballer naast Boutahar en Olfers. Technisch directeur Marcel Brands van RKC gaat er vanuit dat er nog dit weekeinde duidelijkheid komt over de toekomst van Van den Berg.