CARONNO PERTUSELLA - De Nederlandse softbalsters hebben donderdagavond bij het Europees kampioenschap in Caronno Pertusella, in de buurt van Milaan, verloren van Italië. Het gastland zegevierde met 1-0 en is daarmee zeker van de eerste plaats in de voorronde.

De Italiaansen scoorden al in de eerste slagbeurt. Bij Nederland stond Sandra Baart op de heuvel. Ze zou vijf honkslagen tegen krijgen, het veld maakte geen enkele fout. Namens Oranje verschenen maar twee vrouwen op de honken. Winnende werpster was Jennifer Spediacci.

Oranje zette eerder op de dag een belangrijke stap op weg naar de play-off om de titel in de A-categorie door Rusland de baas te blijven. De ploeg van bondscoach Gonnie Farley versloeg deze concurrent met 3-0.

In de eindfase speelt de eerste in de groep, Italië, vrijdagavond tegen de nummer twee, Nederland. De winnaar gaat naar de finale. De verliezer krijgt een herkansing tegen de winnaar van de partij tussen de nummers drie en vier. Dat zijn waarschijnlijk Rusland en Tsjechië, die beide van Nederland verloren.