CARONNO PERTUSELLA - De Nederlandse softbalsters hebbendonderdagavond bij het Europees kampioenschap in CaronnoPertusella, in de buurt van Milaan, verloren van Italië. Hetgastland zegevierde met 1-0 en is daarmee zeker van de eersteplaats in de voorronde.

De Italiaansen scoorden al in de eerste slagbeurt. Bij Nederlandstond Sandra Baart op de heuvel. Ze zou vijf honkslagen tegenkrijgen, het veld maakte geen enkele fout. Namens Oranje verschenenmaar twee vrouwen op de honken. Winnende werpster was JenniferSpediacci.

Oranje zette eerder op de dag een belangrijke stap op weg naarde play-off om de titel in de A-categorie door Rusland de baas teblijven. De ploeg van bondscoach Gonnie Farley versloeg dezeconcurrent met 3-0.

In de eindfase speelt de eerste in de groep, Italië,vrijdagavond tegen de nummer twee, Nederland. De winnaar gaat naarde finale. De verliezer krijgt een herkansing tegen de winnaar vande partij tussen de nummers drie en vier. Dat zijn waarschijnlijkRusland en Tsjechië, die beide van Nederland verloren.