AMSTERDAM - Ajax en Internazionale hebben eenprincipeovereenkomst bereikt over de transfer van Andy van derMeyde. Ajax wacht nog op een bankgarantie van de club uit Milaan omde overgang definitief af te ronden. De 23-jarige buitenspeler moetzelf nog wel rondkomen met de Italiaanse club. Naar verluidt is ermet de overgang van Van der Meyde tussen 6 en 10 miljoen eurogemoeid.

Van der Meyde verwacht zelf niet al te veel problemen om rond tekomen met Inter. "Het is een droom die uitkomt, maar ik heb er weleen dubbel gevoel over. Aan de ene kant vind ik het zonde dat ikweg ga. Maar als je zo'n kans krijgt, moet je die pakken," aldusde international op de website van Ajax.

Geen verassing

Voor algemeen directeur Arie van Eijde was het vertrek van Vander Meyde geen verrassing: "Het lag in de lijn der verwachtingendat hij zou vertrekken. Maar we zijn al bezig met zijn opvolging ensamen met de technische staf en de scouting hebben we het idee datwe er uiteindelijk beter uit zullen komen." Van Eijden wilde nietingaan op de namen van mogelijke vervangers.

Ook Ronald Koeman toonde zich realistisch na het vertrek van deaanvaller: "Wanneer dit soort ploegen zich meldt en de speler deambitie heeft voor zo'n club te gaan spelen, is het voor Ajaxmoeilijk zich daartegen te verweren. Maar we verwachten met de aante trekken spelers er zeker niet op achteruit te gaan."

Concreet

Woensdag maakte Van Eijden zich nog boos om de handelwijze vanInter. Hij moest via de media vernemen dat de Italianen eendelegatie naar Nederland wilden sturen om te onderhandelen over detransfer van de aanvaller. "Laten we het daar maar niet meer overhebben", lachte Van Eijden. "Donderdagmorgen is het ook eigenlijkpas echt concreet geworden. Ze hebben een bod gedaan en daarmeezijn we akkoord gegaan. Zijn vertrek is ook geen verrassing. Erwaren al maandenlang geruchten. Nu is het voor de eerste keerconcreet geworden."

Van der Meyde debuteerde al in 1997 voor Ajax, maar speeldeslechts 91 competitieduels (negentien treffers) voor deAmsterdammers. Hij werd twee keer landskampioen: in 1998 en 2002.Bovendien veroverde hij drie keer de Amstel Cup (in 1998, 1999 en). In het seizoen 1999/2000 speelde de Arnhemmer voor FCTwente. In 2002 maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal. Invier interlands maakte hij één doelpunt.