MILAAN - Cristian Chivu is voorlopig niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe club AS Roma. De Italiaanse club heeft nog een openstaande schuld bij een Peruaanse club. De wereldvoetbalbond FIFA gaf Roma daarop een transferverbod. Nieuwe spelers die worden aangetrokken, krijgen daardoor geen speellicentie. De FIFA heeft dat aan zijn oude club Ajax laten weten.

In een eerdere verklaring liet de FIFA weten dat de transfer van Chivu zou worden opgeschort. Volgens Ajax is dat niet het geval. Het transferverbod is nog wel van kracht, maar betekent in de praktijk dat spelers die worden aangetrokken niet speelgerechtigd zijn.

Verplichtingen

Chivu mag pas voor AS Roma uitkomen als de club zijn financiële verplichtingen heeft voldaan. Het gaat om de transfer van Gustavo Vassallo Ferrari die overkwam van Sporting Cristal. De FIFA verwacht dat AS Roma binnen enkele dagen het geld overmaakt.

Chivu werd woensdag aan de Italiaanse pers gepresenteerd. AS Roma heeft laten weten later deze donderdag met een verklaring te komen.