AMSTERDAM - Bondscoach Foppe de Haan heeft op het Olympisch voetbaltoernooi in China "niet alle spelers goed gebruikt", zegt spits Ryan Babel in een terugblik.

Het Olympisch voetbaltoernooi liep voor Oranje uit op een teleurstelling. Na een moeizame poulefase werd het Nederlands elftal in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië. Tegen De Telegraaf uit de aanvaller zijn ongenoegen over het resultaat. "De groep die we hadden, was goed genoeg om de finale te bereiken. Als je dan bij de laatste acht wordt uitgeschakeld, heb je het niet goed gedaan", aldus Babel.

Babel toont zich in de ochtendkrant kritisch over trainer Foppe de Haan. "De trainer heeft niet alle spelers goed gebruikt", zgt hij. Ook zouden niet alle spelers zich aan het conditieschema hebben gehouden.

Kritiek

Voor de felle kritiek die De Haan na het toernooi uitte op enkele spelers uit zijn selectie, heeft Babel weinig begrip. Met name Royston Drenthe en Evander Sno moesten het bij De Haan ontgelden. "Ikzelf heb geen gedrag waargenomen, waaraan de trainer zich kon storen. Ik denk dat zijn uitspraken voortkomen uit zijn eigen teleurstelling", zegt Babel.

Volgens de spits van Liverpool wekken De Haans uitlatingen irritatie bij de spelers. "Tijdens het EK in eigen land was hij in de ogen van de spelers óók al veel te open naar de pers. Destijds was het toernooi een succesverhaal en valt dat niet zo op. Als je verliest wel."