NEW YORK - Lance Armstrong staat volgens een aantal Amerikaanse media op het punt zijn rentree in het wielerpeloton te maken.

De zevenvoudig winnaar van de Tour de France zou komend seizoen een aantal races voor de wielerploeg Astana gaan rijden.

Bij die formatie is de Belg Johan Bruyneel, die Armstrong bijstond bij al zijn tourzeges, de baas.

Tour de France

Armstrong, die deze maand 37 jaar wordt, zou volgens wielerblad VeloNews in 2009 vijf races voor Astana rijden. Drie daarvan in Frankrijk, waaronder de Tour de France. De Texaan verlangt van Astana overigens geen salaris, aldus VeloNews.

Armstrong beëindigde na zijn Tour-zege in 2005 zijn loopbaan, maar bewees afgelopen augustus nog steeds in grote vorm te verkeren.

In de Leadville Trail 100, een 161 kilometer lange mountainbikewedstrijd in de Rocky Mountains, werd hij tweede achter titelverdediger Dave Wiens.

Anti-dopingvoorschriften

Voor die wedstrijd conformeerde Armstrong zich weer aan de anti-dopingvoorschriften, zoals het afstaan van bloed- en urinemonsters. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn voor zijn rentree, want voor het nieuwe wegseizoen moet hij vanaf een half jaar vantevoren voldoen aan de antidopingregels.

Manager Mark Higgins van Armstrong wilde maandag niet reageren op vragen over de mogelijke terugkeer van de wielervedette.

Volgens VeloNews komt het blad Vanity Fair later deze maand met een exclusief verhaal met en over Armstrong.

Astana

Woordvoerder Philippe Maertens van Astana ontkent het gerucht: "Er is geen sprake van samenwerking tussen Armstrong en Astana, hij maakt ook geen deel uit van onze ploeg." Armstrong nam in 2005 afscheid, nadat hij door de zevende keer op rij de Tour op zijn naam had geschreven.