SCHAFFHAUSEN - Jong Oranje begint het cruciale duel tegen Jong Zwitserland dinsdag gewoon met drie spitsen.

Nederland heeft aan één punt genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs van het EK in oktober, maar bondscoach Foppe de Haan wil niet gokken op een gelijkspel. "Dat is als lopen op een dakgoot", zei de Fries maandagavond na de laatste training.

Wijziging

De Haan wijzigt zijn team ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Noorwegen (1-1) op vrijdag maar op één plaats.

Ajacied Gregory van der Wiel vervangt Kees Luijckx, die tegen Noorwegen op de plaats van de geblesseerde Dirk Marcellis speelde.

Pieters

Erik Pieters krijgt gewoon weer een plek in de verdediging. De speler van PSV was vrijdag verantwoordelijk voor de late tegentreffer (89e minuut).

De Haan: "Pieters is normaal gesproken hartstikke degelijk. Dit is hem ook maar overkomen."

Thuiswedstrijd

Jong Oranje verloor de thuiswedstrijd tegen Zwitserland met 1-0. "Maar toen zaten we midden in de voorbereiding voor de Olympische Spelen en was de aandacht bij andere dingen", aldus De Haan.

"Ze hebben toen trouwens maar twee keer op de goal geschoten, waarvan er één inging. Dat moeten we nu natuurlijk voorkomen."

Veld

De wedstrijd begint dinsdag om 19.00 uur in het stadion van eerstedivisionist FC Schaffhausen. "Het veld is heel hobbelig, staat een beetje bol. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar de training verliep verder prima", zei De Haan. "Iedereen is fit."

Play-offs

Nederland eindigt bij winst of gelijkspel als groepswinnaar en is dan zeker van de play-offs (11-15 oktober). Bij verlies moet Jong Oranje hopen bij de vier beste nummers twee te horen, die naast de tien groepswinnaars ook doorgaan.

De zeven play-offwinnaars plaatsen zich, met gastland Zweden, voor het EK in juni volgend jaar.