SAINT-DIZIER - De fietsende ziekenboeg van Rabobank bereikte woensdag in Saint-Dizier als zestiende de finish. Dat was, met zeven man, niet eens zo slecht. En het tijdverlies, 2.41 op de winnaars van US Postal, ach, wie maakt zich daar binnen de ploeg druk om. Klassementsrenner Levi Leipheimer zit immers al thuis in Girona.

Zonder Leipheimer en Marc Lotz, uitgevallen na de tweede rit, deed de ploegentijdrit er eigenlijk niet toe. Interessant was hoe Michael Boogerd zijn val van dinsdag - met knieklachten tot gevolg - zou verwerken. "Hij zei dat ie zich helemaal naar de kloten heeft gereden", vertelde ploegarts Geert Leinders bij de bus waar de renners zich schuilhielden.

Boogerd

Volgens Leinders is het "een dubbeltje op zijn kant" of Boogerd last krijgt van een ontsteking aan het beschadigde gewricht. "Michael is vol op zijn knie gevallen, waardoor de klap volledig is opgevangen door de kniepees. Hij heeft een flinke bloeduitstorting. Met behulp van medicatie en laserbehandeling proberen we een ontsteking te voorkomen.", aldus Leinders, die het gunstig noemde dat Boogerd zich zo had gegeven. "Maar eigenlijk zou rust nu het beste zijn voor Michael."

Valpartij

Het herstel van Bram de Groot en Grischa Niermann, beiden zondag ook betrokken bij de massale valpartij, is volgens Leinders voorspoedig verlopen. Remmert Wielinga was naast Boogerd dinsdag het probleemgeval geweest. De Eindhovense debutant kon woensdag volgen, dat was een goed teken. Leinders: "Voor Remmert is de Tour tot nu toe overweldigend. Hij heeft de afgelopen dagen gemerkt dat dit toch iets anders is dan de Dauphiné waarin we zo enthousiast over hem waren."

Kiespijn, ontstoken teen...

Wielinga had dinsdag last van kiespijn, zijn maag en een ontstoken teen. "Eigenlijk had hij overal last van. Hij zat gisteren in zak en as, had het gevoel dat hij de omvang van de Tour volledig verkeerd had ingeschat." Leinders bood waar mogelijk hulp. "Die jongen heeft nu gewoon vertrouwen nodig. En wij zijn nog steeds overtuigd van zijn kwaliteiten."