BARCELONA - Barcelona heeft Paris Saint-Germain maar liefst miljoen euro geboden voor de Braziliaanse spits Ronaldinho. De club van trainer Frank Rijkaard beconcurreert hiermee Manchester United, dat 25 miljoen euro voor de international over heeft.

Manchester stelt verder een clausule voor die erin voorziet dat de Franse club meer geld krijgt als Ronaldinho goed presteert. De transfersom zou daarmee kunnen oplopen tot 35 miljoen euro. Barcelona heeft geopperd 90 procent van de 30 miljoen cash te betalen en de resterende 10 procent 'in natura' te voldoen door twee spelers aan de Franse club af te staan.

Paris SG hoopt op zijn beurt binnenkort overeenstemming te bereiken met de Portugese international Pauleta. De aanvaller van Bordeaux zou rond 8 miljoen euro moeten kosten. De clubs zijn er al uit, nu moet de club uit Parijs nog met Pauleta persoonlijk rondkomen. Pauleta is inmiddels 47 maal geselecteerd voor het nationale elftal.

Barcelona trok woensdag overigens wel de Portugese aanvaller Quaresma aan. De 19-jarige komt van Sporting Lissabon en staat te boek als groot talent. Hij tekende voor vier jaar, met een optie voor een vijfde seizoen. Donderdag rondt Barcelona de transfer af met een medische keuring. Quaresma is de derde aankoop in korte tijd. Eerder bereikte Barça overeenstemming met doelman Rüstü en verdediger Marquez.