ROTTERDAM - Feyenoord kan voorlopig niet over Shinji Ono beschikken. De Japanner bleek bij zijn terugkeer in De Kuip nog steeds niet hersteld van een zware botkneuzing in de enkel. Hij liep de kwetsuur op tijdens een duel met Eric Addo van Roda JC in de laatste wedstrijd van het seizoen.

"Gebleken is dat Ono te weinig rust heeft gehad", zei clubarts Robbart van Linschoten. "Ons idee is om hem drie weken rust te gunnen, eventueel door het gewricht in het gips te zetten. Mocht dat niet voldoende resultaat bieden, dan is zelfs een operatie niet uit te sluiten."

Second opinion

De Japanner vertrok woensdagavond alweer naar Japan, voor een second opinion. In Tokio onderzoekt een chirurg de enkel. Mocht hij een operatie noodzakelijk vinden, dan voert hij deze ook direct uit.

De blessure van Ono is de zoveelste tegenvaller voor trainer Bert van Marwijk tijdens de eerste week van de voorbereiding. De oefenmeester wacht nog steeds op de komst van twee verdedigers en traint voorlopig met slechts tien veldspelers en drie reservedoelmannen.

Onevenwichtig

De selectie van Feyenoord is nog allesbehalve in balans. Er bestaat een overschot aan centrumspitsen en spelers die als linksbuiten kunnen acteren. Een echte rechtsbuiten ontbreekt, ook de mogelijkheden op het middenveld en de verdediging zijn uiterst beperkt voor een club die zich serieus wil mengen in de strijd om de landstitel, nationale beker en UEFA-beker.

Feyenoord maakte verder bekend dat het doelman Ronald Graafland weer voor een seizoen aan Excelsior leent. Ook jeugdspeler Mels van Driel speelt het komende voetbaljaar op huurbasis in Kralingen.