WENEN - De Franse bondscoach Raymond Domenech kan in eigen land opnieuw op een flinke lading kritiek rekenen. Zijn ploeg, die afgelopen zomer bij het EK al hevig teleur stelde, ging zaterdag in de eerste wedstrijd van het WK-kwalificatietoernooi op dramatische wijze onderuit.

De Haantjes verloren met 3-1 van Oostenrijk, waarbij de nieuwe bondscoach Karel Brückner (ex-Tsjechië) een glorieus debuut beleefde. De andere grote voetballanden kwamen zaterdag wel tot winst.

Duitsland was met 6-0 veel te sterk voor Liechtenstein, Engeland versloeg Andorra met 2-0, Portugal wees Malta met 4-0 terug. Bij dat laatste duel fungeerde Kevin Blom als scheidsrechter. Hij deelde geen kaarten uit.

Italië, met de teruggekeerde wereldkampioen Marcello Lippi op de bank, versloeg Cyprus in Larnaca met 2-1. In dat duel had Pieter Vink de leiding. Hij deelde liefst zeven gele kaarten uit, waarvan vier voor de thuisploeg.

Met twee treffers, waarvan het winnende doelpunt in blessuretijd, was Antonio di Natale de gevierde man bij Italië. Opvallend was op eigen veld de ruime nederlaag van Roemenië in groep 7 tegen Litouwen: 3-0.

Argentinië

Carlos Tevez werd bij Argentinië voor de tweede keer in drie interlands uit het veld gestuurd. De ongedurige spits van Manchester United kon zich in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay (1-1) niet beheersen. Na twee zware charges moest hij al na een half uur van het veld.

Met tien man wist Argentinië nog een achterstand weg te werken. Invaller Sergio Aguero scoorde na een uur uit een pass van Lionel Messi. Paraguay was door een eigen treffer van Gabriel Heinze (ex-Manchester United) op voorsprong gekomen.

Door de remise bleef Paraguay met veertien punten aan kop in de poule met tien ploegen. Argentinië staat tweede op twee punten van de rivaal.