EINDHOVEN - De rode kaart die doelman Maarten Stekelenburg zaterdagavond kreeg tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Australië heeft geen consequenties voor het duel in de WK-kwalificatie van woensdag tegen Macedonië.

Bondscoach Bert van Marwijk verklaarde zaterdag na de nederlaag tegen Australië (1-2) dat de FIFA inmiddels heeft bevestigd dat Stekelenburg gewoon in Skopje inzetbaar is. "We hebben officieel gehoord dat hij woensdag mag spelen.''

FIFA

Stekelenburg is wel geschorst voor de volgende oefeninterland van het Nederlands elftal. De tuchtcommissie van de FIFA had Stekelenburg wel geschorst voor het duel met Macedonië als hij tegen Australië zwaar over de schreef was gegaan. "Maar dat was dus niet het geval'', zei Van Marwijk. "Het was niet een hele zware overtreding.''

Stekelenburg tackelde vlak voor rust na een slechte terugspeelbal van John Heitinga de doorgebroken Josh Kennedy. Scheidsrechter Martin Atkinson uit Engeland trok de rode kaart en floot voor een strafschop, die Harry Kewell benutte (1-1).

Babel

Babel is de vervanger van Arjen Robben die door bondscoach Bert van Marwijk uit voorzorg buiten de selectie wordt gehouden. Robben had zaterdag een klein beetje last van een kuitblessure.

Een woordvoerder van de KNVB verwacht dat Robben woensdag wel tijdens het WK-kwalificatieduel met Macedonië in actie kan komen.

Opstelling

Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Jong en Van Bommel; Van Persie, Van der Vaart en Babel; Huntelaar.