WROCLAW - Nog steeds onder leiding van Don Leo Beenhakker is Polen zaterdag matig begonnen aan het kwalificatietoernooi voor het WK voetbal in 2010. De Poolse ploeg moest tegen Slovenië voor eigen publiek in Wroclaw genoegen nemen met 1-1.

"Ik ben teleurgesteld, zowel in het resultaat als in ons spel'', verzuchtte Beenhakker. "Slovenië heeft ons verrast.''

Beenhakker zag Michal Zewlakow in de zeventiende minuut de score openen uit een strafschop. Zlatko Dedic maakte tien minuten voor de rust namens de Slovenen gelijk. Met zes gele kaarten, waarvan twee voor Polen, verliep de wedstrijd tamelijk rumoerig.

Schorsing

Beenhakker kon door schorsingen niet beschikken over doelman Artur Boruc en de middenvelders Dariusz Dudka en Radoslaw Majewski. Een andere middenvelder, Jakub Blaszczykowski, was slecht te spreken over de openingswedstrijd van zijn ploeg. "Dit voelt aan als een nederlaag'', zei hij.

Beenhakker speelt met zijn team woensdag de tweede wedstrijd in groep 3 in en tegen San Marino.

Erwin Koeman

Bondscoach Erwin Koeman is met Hongarije redelijk begonnen aan het WK-kwalificatietoernooi. De voormalige trainer van Feyenoord zag zijn nieuwe ploeg in Boedapest met 0-0 gelijk spelen tegen Denemarken. De Hongaren spelen woensdag in groep 1 tegen Zweden.

Arie Haan

Ook bondscoach Arie Haan hield met Albanië een puntje over aan de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. In Tirana moest Zweden, met voorin het gevreesde koppel Larsson/Ibrahimovic, genoegen nemen met 0-0. Albanië speelt woensdag opnieuw thuis tegen Malta.