ROTTERDAM - Beroemde Rotterdammers als Gerard Cox, Loes Luca, Lee Towers en Frederique Spigt: allemaal vieren ze zaterdagavond de honderdste verjaardag van voetbalclub Feyenoord mee.

Samen met de voltallige selectie, technische staf en verscheidene oud-spelers en -trainers zijn ze aanwezig bij de voorstelling Het Feest van de Eeuw in het stadion De Kuip.

Het eerbetoon loodst de aanwezige gasten en supporters in honderd minuten door een eeuw vol Feyenoord-herinneringen heen.

Onder meer de opening van de Kuip in 1937, het winnen van de Europa Cup 1 in 1970 en de goals van Julio Cruz tegen Juventus passeren de revue.

Clubiconen

De beelden worden afgewisseld met woorden en daden van clubiconen als Gerard Meijer, John de Wolf en Paul Bosvelt. DJ Paul Elstak heeft voor de gelegenheid een speciale Feyenoord-mix samengesteld.

Een speciaal optreden komt van de 16-jarige zangeres Charice Pempengco, een van de finalisten van de Amerikaanse talentenjacht Little Big Star.

Zij groeide dankzij YouTube en een optreden in de Oprah Winfrey Show uit tot een internationaal fenomeen. Pempengco zingt aan het eind van de avond alle Feyenoord-coryfeeën toe.