NEW YORK - De Amerikaanse tennisster Serena Williams heeft de finale van het US Open bereikt. Ze versloeg vrijdag de Russische Dinara Safina met 6-3, 6-2.

Williams speelt in de slotwedstrijd tegen de Servische Jelena Jankovic die vrijdag de finale bereikte met een overwinning op de Russische Elena Dementjeva.

De wedstrijd Williams - Safina werd tijdens zeer harde wind gepeeld. Dat was waarschijnlijk een voorbode van nog veel slechter weer dat voortkomt uit de tropische storm Hanna aan de zuidoostkust van de VS.

Weersomstandigheden

Mogelijk verstoren wind en erg veel regen het slotweekeinde van het US Open. De halve finale mannen Novak Djokovic (Servië) tegen Roger Federer (Zwitserland) staat onder voorbehoud gepland om 11.00 uur plaatselijke tijd, iets vroeger dan aanvankelijk de bedoeling was.

Een uur later zouden de Spanjaard Rafael Nadal en de Brit Andy Murray aan hun halve finale moeten beginnen.

Uitstel

De finale dames staat gepland om 20.00 uur plaatselijke tijd. Mogelijk dwingt noodweer boven New York tot uitstel van wedstrijden naar zondag.

Dan staat ook de finale heren op het programma, maar die zou dan als gevolg het weer verschoven kunnen worden naar maandag.