AMSTERDAM - Ajax wil Frank de Boer terughalen. De Amsterdamse club spreekt nog deze week met de transfervrije verdediger die bij Barcelona moest vertrekken. De aanvoerder van het Nederlands elftal moet Cristian Chivu opvolgen. De Roemeen verhuist naar AS Roma. Ajax is niet de enige kandidaat voor De Boer. "Ik spreek vandaag met Galatasaray", liet de verdediger weten.

"Dat was al zo gepland. Ik heb begrepen dat er nog meer clubs interesse in mij hebben. Daarbij ben ik vorige week ook nog in Qatar geweest. Dat heeft toch ook wel indruk op mij gemaakt. Of ik een voorkeur heb? Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik nog graag een keer bij Ajax wil spelen. Ik leg begin volgende week alle aanbiedingen naast elkaar. In overleg met mijn gezin moet ik dan maar een beslissing nemen."

Frank de Boer verruilde Ajax in januari 1999 voor Barcelona. Daarvoor speelde hij 417 duels voor de Amsterdammers. Hij scoorde veertig keer. De Boer won met Ajax onder meer de Champions League, wereldbeker, Europese Supercup en de UEFA-Cup.