AMSTERDAM - Internazionale heeft nog steeds serieuze belangstelling voor Andy van der Meyde. De Italiaanse club heeft aan de zaakwaarnemer van de vleugelspits van Ajax laten weten dat het nog deze week zaken wil doen. De aanvaller, die volgens zijn agent voor een bedrag tussen de 6 en 10 miljoen euro mag vertrekken, zou zich maandag al bij zijn nieuwe werkgever moeten melden.

Directeur Arie van Eijden van de Amsterdamse club moest via de Italiaanse media vernemen dat Internazionale al woensdag naar Nederland zou komen. "Daar heb ik me nogal aan gestoord. Volgens mij werken de zaken zo niet. Ze kunnen dat wel tegen journalisten roepen. Maar volgens mij zijn wij ook nog partij. Ik heb gezegd dat mijn agenda helemaal vol zit en dat ze eerst maar eens een fatsoenlijke aanbieding op papier moeten zetten."

Chivu

Ook na het vertrek van Cristian Chivu naar AS Roma zal Ajax een goed bod op Van der Meyde niet bij voorbaat afslaan. "We houden overal rekening mee en de technische staf is best in staat om goede alternatieven voor een eventueel vertrek van Van der Meyde te vinden. Maar wel tegen onze voorwaarden. Wij bepalen hoe en wanneer en wachten verder gewoon af. Dat heb ik ze bij Internazionale even laten weten."