NEW YORK - Een getergde Novak Djokovic heeft bij de US Open op duidelijke wijze afgerekend met Andy Roddick.

De Amerikaanse tennisser suggereerde dat de nummer drie van de wereld in zijn vorige partij een reeks van blessures had gefaked.

Roddick moest dit op Flushing Meadows bekopen. Djokovic sloeg zijn opponent met 6-2 6-3 3-6 7-6 van de baan en kan zich nu opmaken voor een confrontatie met de Zwitser Roger Federer, die de Luxemburgse verrassing Gilles Muller met 7-6 6-4 7-6 uitschakelde.

Blessures

Volgens Roddick had Djokovic in zijn vijfsetter tegen de Spanjaard Tommy Robredo blessures aan zijn heup, enkel en maagproblemen geïnsinueerd.

Na afloop van de partij haalde de Serviër ondanks veel boegeroep van het publiek ook nog eens zijn gram voor de volle tribunes.

Niet netjes

"Andy heeft gezegd dat ik zestien blessures had in mijn laatste wedstrijd, maar blijkbaar heb ik die toch niet. Het is niet bepaald netjes om dit in het openbaar te zeggen. Het publiek was toch al tegen me, omdat ze denken dat ik alles fake. Maar ik speel graag tegen Roddick op zijn baan en in zijn stad. Deze zege is een prachtig resultaat voor mij", zei de winnaar van de Australian Open.

Serieus

Roddick betreurde het dat Djokovic zijn uitlatingen zo serieus had opgenomen. "Het was zeker niet zo bedoeld en ik vind het jammer dat hij er zo heftig op heeft gereageerd. Ik vind niet dat ik over de schreef ben gegaan. Achteraf heb ik hem vanavond misschien wel een dienst bewezen", stelde de winnaar van de US Open in 2003.

Grapje

Djokovic, die met zijn imitaties regelmatig zijn collega's op de hak neemt, gaf enige tijd na de wedstrijd toe dat hij zich na afloop een beetje had aangesteld. "Andy maakte een grapje en ik heb het verkeerd begrepen. Ik had niet zo moeten reageren. Het was een impulsieve reactie zo vlak na de partij."

Steun

Djokovic kan nu in zijn volgende wedstrijd misschien toch nog op steun van het Amerikaanse publiek rekenen. Zijn tegenstander Roger Federer heeft na zijn vier zeges in New York echter een bijzondere band met de toeschouwers opgebouwd.

Hij haalde de halve eindstrijd door de Luxemburgse qualifier Gilles Muller in drie sets te verslaan. De partij tegen Djokovic wordt een herhaling van de finale van vorig jaar.