BRUSSEL - De Jamaicaanse atleet Asafa Powell wil vrijdag bij de Memorial van Damme in Brussel proberen het wereldrecord op de 100 meter weer op zijn naam te krijgen.

"Brussel is een van mijn lievelingspistes. Ik heb hier al vier keer gewonnen en zette er telkens mijn snelste tijd van het seizoen neer. Dat wil ik morgen opnieuw doen. Ik heb er vertrouwen in", aldus Powell.

Powell kwam woensdag met 9,72 al in de buurt van de toptijd van zijn landgenoot Usain Bolt (9,69). Ze staan vrijdag samen op de baan, waarschijnlijk in gezelschap van de Amerikaan Tyson Gay.

Blessure

De Amerikaan besloot donderdagavond echter af te zien van een start. Hij heeft te veel last van een hamstringblessure. Gay ontneemt hiermee de Belgische wedstrijd een primeur, want hij zou voor het eerst met Powell en Bolt zijn opwachting op de 100 meter maken.

Na een laatste training met Jon Drummond ondervond Gay echter te veel hinder van zijn spierkwetsuur. "Het zal fris zijn vrijdagavond", aldus Gay.

Verdedigen

"Ik wil niet opnieuw geblesseerd raken. Ik ben bijna de hele zomer al aan het sukkelen en kon daardoor mijn kansen op de Spelen al niet naar behoren verdedigen.'

"Een nieuwe blessure zou nu ook mijn voorbereiding op de wereldkampioenschappen van volgend jaar in Berlijn in het gedrang kunnen brengen. Daar wil ik als titelverdediger weer op mijn sterkst zijn. Het spijt me vreselijk, ik had zo graag aan deze superrace deelgenomen. Maar ik kom hier volgend jaar terug."