ROTTERDAM - De onderhandelingen tussen Feyenoord en Jon Dahl Tomasson over een verlenging van het aan het einde van dit seizoen aflopende contract zijn vastgelopen. Dat meldde technisch directeur Rob Baan donderdag in zijn nieuwjaarstoespraak. Baan verving voorzitter Jorien van den Herik die met vakantie is.

"Met Tomasson en zijn zaakwaarnemer zijn we al een jaar geleden gaan praten, maar het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven", aldus Baan, die meldde dat er van Feyenoord uit na het laatste afgeslagen bod geen toenadering meer wordt gezocht richting zaakwaarnemer van de Deense spits.

Gouden koppel

"Als hij echt weg wil naar het buitenland moet hij dat maar doen. Maar ik snap het niet. Hij vormt met Van Hooijdonk een gouden koppel en heeft al niet zo'n plezierige ervaring bij Newcastle United achter de rug", legt Baan in de Volkskrant

Onbehoorlijk

Tomassons zaakwaarnemer Emile Miedema is niet te spreken over het stopzetten van de contractbesprekingen door Feyenoord. "Ik vind het zeer onbehoorlijk van Feyenoord dat wij via de pers moeten vernemen dat de onderhandelingen zijn stopgezet. Zo ga je niet met spelers om. Ik denk dat de club gewoon van hem af wil, omdat het een opvolger heeft. Zeg dat dan gewoon", vertelt Miedema in het Algemeen Dagblad

Baan ziet in de Belg Thomas Buffel een goede opvolger van Tomasson. Hij speelt momenteel nog op huurbasis bij Excelsior.

/DOSSIEREredivisie