NEW YORK - Dinara Safina heeft woensdag de halve finales bereikt van de US Open. In New York versloeg de Russische tennisster de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-2 en 6-3.

In de halve eindstrijd neemt de als zesde geplaatste Safina het op tegen de winnares van de partij tussen de zusjes Venus en Serena Williams.

Voor Safina is het de eerste keer dat ze in New York de laatste vier haalt. De 22-jarige Russin, die eerder dit jaar de eindstrijd van de Franse Open bereikte en in Peking zilver op de Spelen won, gaf Pennetta woensdagmiddag (lokale tijd) geen enkele kans.

Voetsporen

De Italiaanse debuteerde in de kwartfinale van een grandslamtoernooi. Safina hoopt in New York in de voetsporen van haar broer Marat Safin te treden. Hij won in 2000 de US Open.

Safina brak in de eerste set twee keer de opslag van Pennetta, die aan het begin van de tweede set even opleefde. De nerveuze Italiaanse brak de service van Safina om een voorsprong van 2-1 te nemen. Maar Safina was snel weer bij de les en won vijf van de volgende zes games.

Zusjes

"Dit is een mooi moment", zei Safina na haar afgetekende winst. "Ik ben weer wat dichter bij evenaring van de prestatie van mijn broer gekomen. Ik hoop dat we ooit dezelfde titel achter onze naam hebben staan." Het maakte de Russische niet uit wie van de zusjes Williams haar volgende opponente is. "Het zijn zussen. Ik zie wel wie er verder komt."