KATWIJK - Bert van Marwijk leeft met een fitte selectie toe naar de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Australië en het eerste duel in de WK-kwalificatie van vier dagen later bij Macedonië.

De bondscoach van het Nederlands elftal constateerde woensdagavond tevreden dat alle negentien internationals volledig aan de groepstraining deelnamen.

Oranje oefende woensdag twee keer op het hoofdveld van Quick Boys in Katwijk. Ibrahim Afellay (enkel), Khalid Boulahrouz (enkel) en Robin van Persie (voet) sloegen de ochtendsessie nog over. Ze bleken tijdens de avondtraining echter volledig hersteld van de pijntjes die eerder opspeelden.

Hamstring

De twijfels over Arjen Robben bleken ook ongegrond. De buitenspeler van Real Madrid greep tijdens de ochtendtraining naar de hamstring en verliet voortijdig het trainingsveld. Robben liet later op de dag zien dat hij niet opnieuw het slachtoffer van blessureleed is geworden.

Mark van Bommel maakte de selectie van het Nederlands elftal compleet. De aanvoerder van Bayern München ontbrak dinsdag nog in Katwijk omdat hij aan de afscheidswedstrijd van doelman Oliver Kahn bij Bayern München deelnam.

Hij stond woensdag echter zo'n drie uur met zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal op het trainingsveld.

Basiselftal

Van Marwijk traint niet alleen vaker en langer dan zijn voorganger Marco van Basten. De bondscoach liet tijdens het afsluitende partijspelletje op de training eveneens doorschemeren dat hij voorlopig wars van veranderingen is. Hij houdt waarschijnlijk vast aan het basiselftal dat twee weken geleden zijn debuut tegen Rusland (1-1) opluisterde.

John Heitinga, André Ooijer, Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst vormden samen met Maarten Stekelenburg de defensie van de beoogde basisploeg. Mark van Bommel en Nigel de Jong controleerden wederom op het middenveld en Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Arjen Robben acteerden in de rug van centrumspits Klaas-Jan Huntelaar.