GSTAAD/BASTAD/NEWPORT - John van Lottum heeft dinsdag bij zijn rentree na een rugblessure tegen Alex Corretja slechts drie games kunnen winnen. De Nederlander verloor in de eerste ronde van het toernooi in Gstaad met 6-1 6-2 van de als zevende geplaatste Spanjaard.

Van Lottum raakte in de eerste ronde van Wimbledon geblesseerd aan de rug tijdens zijn partij tegen de Braziliaan Kuerten. Op dat moment speelde de Nederlander sterk. Hij had de eerste set gewonnen (6-2). De rentree van Van Lottum kwam eerder dan verwacht. Hij had aanvankelijk gehoopt volgende week op de baan terug te keren tijdens het toernooi in Amersfoort.

Wasen

Rogier Wassen kwam ook niet verder dan de eerste ronde, maar dan in het toernooi in Bastad. De Nederlander verloor in twee sets van de Spanjaard Albert Portas: 6-4 6-4.

Ook Raemon Sluiter sneuvelde in de openingsronde, in de Amerikaanse plaats Newport. De Rotterdammer, als vijfde geplaatst, moest in de tweede set van zijn partij tegen de Australiër Scott Draper opgeven. Door buikklachten geteisterd vertrok Sluiter na verlies van de eerste set (6-3) en bij een achterstand van 3-2 in de tweede.