KATWIJK - Bert van Marwijk kan tijdens de komende twee interlands van het Nederlands elftal tegen Australië (6 september) en Macedonië (10 september) gewoon over Robin van Persie beschikken.

De aanvaller van Arsenal raakte zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Newcastle United (4-0) geblesseerd aan de rechtervoet. Een scan wees slechts op een kneuzing. Van Persie trainde dinsdagavond al mee met Oranje in Katwijk.

Ibrahim Afellay oefende apart van de groep. De middenvelder van PSV heeft een enkelblessure overgehouden aan de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-5). Jan Vennegoor of Hesselink heeft nog steeds een beetje last van een vleeswond in de voet.

Van Bommel

Mark van Bommel meldt zich pas woensdag in het trainingskamp van Oranje. De aanvoerder van Bayern München speelt dinsdag mee in de afscheidswedstrijd van doelman Oliver Kahn.

Het Nederlands elftal oefent zaterdag in Eindhoven tegen Australië. Vier dagen later staat in Skopje de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Macedonië op het programma.

Voor de geblesseerde Wesley Sneijder, Wilfred Bouma en Orlando Engelaar komen beide duels te vroeg.