LONDEN - Charles van Commenée wordt in Engeland getipt als opvolger van de vertrokken technische baas van de Britse Atletiekunie, Dave Collins. Die nam maandag ontslag nadat hij te horen had gekregen dat zijn in maart 2009 aflopende contract niet verlengd zou worden.

Van Commenée, chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg in Peking, werkte eerder in Engeland als coach van onder anderen zevenkampster Denise Lewis.

De Britse atleten bleven in Peking ver achter bij de verwachtingen. Ze wonnen slechts vier medailles, waarvan één gouden.

Niels de Vos, de hoogste man van het dagelijks bestuur van UK Athletics, verklaarde maandag dat de Britten wel progressie hebben gemaakt na de Spelen van Athene (2004) maar dat er met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen nog een paar stappen gemaakt moeten worden.

Van Commenée

Van Commenéé werd maandag in de Britse media genoemd als belangrijkste kandidaat om Collins op te volgen.

De Amsterdammer was vier jaar geleden ook al in de race voor de post, maar koos toen voor sportkoepel NOCNSF omdat de sollicitatieprocedure in Engeland veel te lang duurde. Van Commenée heeft bij sportkoepel NOCNSF een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Terpstra

Van Commenée was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar. Voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOCNSF weigerde te reageren op de "speculaties" in Engeland.