ARNHEM - Vitesse huurt Nicky Hofs voor de rest van dit seizoen van Feyenoord. De 25-jarige Arnhemmer was bij de Rotterdamse club niet langer verzekerd van een basisplaats

"Ik wilde alleen maar aan Vitesse worden verhuurd en voor mij is dit weer een mooie kans om veel aan spelen toe te komen, aldus Hofs over de terugkeer naar de club waar hij zijn profloopbaan begon.

Saidi

Feyenoord en Karim Saidi gaan eveneens uit elkaar. Maandagavond bereikte beide partijens alsnog overeenstemming over directe ontbinding van het contract van de Tunesische verdediger.

Die verbintenis liep nog tot de zomer van 2009. Karim Saidi kwam in 2004 naar Feyenoord en werd in 2006 een half jaar verhuurd aan het Italiaanse Lecce. Hij speelde vorig seizoen op huurbasis bij het Turkse Sivasspor.

Door de ontbinding van het contract heeft Saidi, die in totaal 59 officiële wedstrijden voor Feyenoord speelde, zijn handen vrij om een nieuwe werkgever te vinden.

Cziommer

Cziommer speelde de afgelopen twee seizoenen voor AZ. In 38 wedstrijden maakte de Duitser acht doelpunten. Hij speelde eerder ook voor FC Twente, Schalke 04 en Roda JC.

Het contract van Cziommer bij AZ loopt nog door tot 2010. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

Stam

FC Twente heeft maandagavond alsnog een opvolger voor de naar Dinamo Moskou vertrokken Luke Wilkshire gevonden.

De club uit Enschede bereikte met NAC overeenstemming over de komst van Ronnie Stam. De 24-jarige voetballer was aan zijn zevende seizoen bij de club uit Breda begonnen.