NIJMEGEN - NEC heeft zich maandag met Collins John versterkt. De 22-jarige spits komt dit seizoen op huurbasis over van Fulham.

NEC heeft daarna een eenzijdige optie voor een contract tot en met de zomer van 2011.

Fulham verhuurde John vorig seizoen aan Leicester City en Watford. De aanvaller speelde eerder in de eredivisie voor FC Twente.

Hij acteerde onder Marco van Basten nog tweemaal in Oranje. NEC haalde vorige week ook al aanvaller Rachid Bouaouzan naar Nijmegen.

Kopteff

Peter Kopteff heeft maandag alsnog een nieuwe club gevonden. De spits van FC Utrecht tekende een contract bij het Noorse Aalesund FK.

De 29-jarige Fin liep eerder zonder succes stage bij Heracles. Hij kwam ondanks een doorlopend contract niet meer voor in de plannen van hoofdtrainer Willem van Hanegem.

Kaita

Sani Kaita vertrekt bij Sparta. De 22-jarige middenvelder uit Nigeria tekent een contract bij AS Monaco. Kaita kreeg bij de Rotterdamse club nauwelijks speeltijd.

Hij speelde in drie seizoenen slechts 22 competitieduels voor Sparta. Kaita won vorige maand met de olympische ploeg van Nigeria de zilveren medaille op de Spelen.

Slijngard

Sparta bereikte maandag met Ajax overeenstemming over de komst van Donovan Slijngard. De 21-jarige linksback speelt het komende seizoen op huurbasis voor de eredivisieclub. Ajax verhuurde Slijngard eerder al eens aan FC Groningen.